Sosyal fayda odaklı projelerimize ortak olun.
Proje ile Türkiye'deki tekstil ve hazır giyim sektörü KOBİ'lerinin dijital dönüşümünün sağlanması, uluslararası uygulamalara uyum ve çevre dostu çözüm önerileri yoluyla sektörün rekabet gücünün arttırılmasını hedefliyoruz.Ortak olarak dahil olduğumuz projede dijital olgunluk analizleri gerçekleştirerek tekstil ve hazır giyim sektöründeki KOBİ'lerin ihtiyaçlarına yönelik yol haritaları oluşturuyoruz.
İstanbul Hazır Giyim ve Konfeksiyon İhracatçıları Birliği (İHKİB)
Katılım Öncesi Mali Yardım Aracı 2014-2020 dönemi (IPA II) kapsamında uygulanan Avrupa Birliği ve Türkiye Cumhuriyeti Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı– Rekabetçi Sektörler Programı
İstanbul Moda Akademisi (İMA), Ekoteks
Proje kapsamında Mesleki ve Teknik Eğitim ve Metal Sektörünün ihtiyaçları arasındaki beceri uyumsuzluğunu çözmek amacıyla Mesleki ve Teknik Lise Öğretmenlerine Dijital Dönüşüm ve Endüstri 4.0 eğitimleri verdik.
Eğitimlerle yetkinleri gelişen Mesleki ve Teknik Lise öğretmenlerimiz birer değişim elçisine dönüşüp burada aldıkları eğitimleri öğrencileri ile buluşturuyorlar.
MESS Eğitim Vakfı
Avrupa Birliği ve Türkiye Cumhuriyeti Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Katılım Öncesi Yardım Aracı (IPA-II) Sektörel Mükemmeliyet Merkezlerinin Kurulması Yoluyla Mesleki ve Teknik Eğitimin Kalitesinin Artırılması Projesi (IQVET-III) hibe programı
Yeşil Mutabakat ve yeşil dönüşüm konusunda Tekstil sektöründe faaliyet gösteren firmaların bilgi düzeylerinin geliştirilmesini hedeflemekteyiz.
Türkiye İşveren Sendikaları Konfederasyonu (TİSK)
Danimarka Konfederasyonu (DI)
Proje kapsamında firmaların sürdürülebilirlik ve yeşil dönüşüm konusunda bilgi düzeylerinin geliştirilmesini hedefledik.100 firmaya i karbon emisyonlarını ölçebilir yetkinliğe ulaşabilmeleri için sürdürülebilirliğin temellerinden detaylı karbon ve su ayakizi ölçümü eğitimlerine uzanan geniş bir yelpazede eğitimler verdik ve kurulan platform ile firmaların karbon emisyonlarını ölçtük.
Türkiye İşveren Sendikaları Konfederasyonu (TİSK)Finanse eden kurum: Danimarka Konfederasyonu (DI)
İmalat sanayinde kadınların güçlenmesini önceleyerek kalkınma gündeminde öne çıkan ikiz dönüşüm ihtiyacına yönelik modeller geliştirmeyi hedefliyoruz. Ortak olarak dahil olduğumuz projede yetkinlik geliştirme ve dijital olgunluk analizi deneyimlerimiz ile imalat sanayinin ihtiyaçlarını belirliyor ve bu ihtiyaçlara yönelik eğitim programlarının oluşturulmasında katkıda bulunuyoruz.
Bu kapsamda, 100 firmaya dijital olgunluk analizi, 25 firmaya sürdürülebilirlik olgunluk analizi gerçekleştirmeyi, 400 kadına kapsamlı bir dijital ve yeşil dönüşüm eğitimi sağlamayı hedefliyoruz.
Türkiye İşveren Sendikaları Konfederasyonu (TİSK), UNDP
Katılım Öncesi Mali Yardım Aracı 2014-2020 dönemi (IPA II) kapsamında uygulanan Avrupa Birliği – Türkiye Cumhuriyeti Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Rekabetçi Sektörler Programı
Proje kapsamında oluşturulacak merkez ile KOBİ’lerin Sanayi 4.0 dönüşümünün nitelikli yönlendirme ve pilot çalışma ortamı sağlanmasını hedefliyoruz.Ortak olarak dahil olduğumuz projede Dijital Olgunluk Analizleri gerçekleştirerek Türkiye’de bulunan KOBİ’lerin ihtiyaçlarına yönelik yol haritasının oluşturulmasına katkı sağlıyoruz.
Beyaz Eşya Yan Sanayiciler Derneği (BEYSAD)
Katılım Öncesi Mali Yardım Aracı 2014-2020 dönemi (IPA II) kapsamında uygulanan Avrupa Birliği – Türkiye Cumhuriyeti Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Rekabetçi Sektörler Programı
Özyeğin Üniversitesi
Proje kapsamında Yapay zeka alanında Türk İmalat Sanayi'nin öncelikleri doğrultusunda MESS Yapay Zeka Araştırma ve Uygulamalı Danışmanlık Merkezi'ni kurduk. Yapay Zeka Laboratuvarımızda 3 adet A100 tipi GPU yer alıyor.
Yapay Zeka Laboratuvarı ile birlikte Yapay Zeka konusunda ortak farkındalığı arttırmayı, bilgi ve teknoloji üretebilecek, üretilen bilginin yayılmasını sağlayarak yenilikçi uygulamalar geliştirmeyi hedefliyoruz.
İstanbul Kalkınma Ajansı Yenilikçi İstanbul Mali Programı
Proje kapsamında ülkemizde dijital dönüşümü en temel seviyeden desteklemek üzere 150 Mesleki ve Teknik Lise ÖğretmeniniDijital Dönüşüm ve Endüstri 4.0 alanında kapsamlı bir eğitim programından geçirdik.
Eğitimler sonrasında öğretmenlerin akran öğrenmelerinin gerçekleştirilmesi amacıyla bir Tasarım havuzu oluşturduk.
Avrupa Birliği – Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Katılım Öncesi Yardım Aracı (IPA-II) Sektörel Mükemmeliyet Merkezlerinin Kurulması Yoluyla Mesleki ve Teknik Eğitimin Kalitesinin Artırılması Projesi (METEK-3) hibe programı
Proje kapsamında 5G teknolojisi alyapısı ile bağlanan, yapay zeka ve döngüdeki insan (HITL) aracılığıyla gerçek zamanlı olarak izlenen ve kontrol edilen CNC makineleri ve mobil otonom robotlarla bir test platformu oluşturduk.Bu platformu, ısmarlama iletişim teknikleri geliştirmek için bir test platformu olarak kullanıyoruz.
UK Tactical Funds
Sheffield Üniversitesi – İleri İmalat Teknolojileri Araştırma Merkezi (AMRC)
Türkiye sanayisinin dijital dönüşümüne destek vermek üzere 100 firmaya dijital olgunluk analizi gerçekleştirerek, analizler doğrultusunda firmalara uygulanabilir ve somut dijital dönüşüm yol haritaları sunuyoruz.
Hazırlanan yol haritaları doğrultusunda özel olarak tasarlanmış eğitimler ile ulusal düzeyde yetkinlik geliştirmeyi hedefliyoruz.
İstanbul Kalkınma Ajansı (İSTKA)
Güney Marmara Kalkınma Ajansı(GMKA), Doğu Marmara Kalkınma Ajansı (MARKA), Bursa Eskişehir Bilecik Kalkınma Ajansı (BEBKA), Trakya Kalkınma
MESS Eğitim Vakfı
Sanayinin Yeşil Mutabakata uyumuna destek olmak üzere MEXT’in teknik ve operasyonel yetkinliğini geliştirmeyi hedefliyoruz. Bunu yaparken pilot eğitimler ve sürdürülebilirlik olgunluk analizleri ile kritik sektörleri de sürece dahil ediyoruz.
Sanayiye Yeşil Mutabakata uyum açısından kritik olan tedarik zinciri dönüşümü konusunda dijital fabrikamıza kurulacak tedarik zinciri yönetim kulesi ile destek oluyoruz.
Akademiden, sektörden, kamudan ve sivil toplumdan gelen katılımcılarla oluşturulacak Çoklu Paydaş Forumları ile dinamik, kapsayıcı ve çok yönlü bir yönetişimi mümkün kılıyoruz.
Avrupa Birliği Katılım Öncesi Yardım Aracı (IPA-III) Avrupa Yeşil Mutabakatına Yönelik Sivil Toplum Eylemi (CSO) Hibe Programı